12 tips om je kaars te branden

12 tips om je kaars te branden

Een kaars branden, dat is best eenvoudig. Lont aansteken, wachten op een vlammetje en je bent er. Of toch niet? Om optimaal van je kaars te genieten zijn er heel wat extra dingen die je kunt doen. Ik geef je een paar tips.

 1. Brand je kaars de eerste twee keer minstens twee aaneengesloten uren. Op die manier wordt de bovenste laag kaarsvet volledig vloeibaar.  Doof de kaars nooit voordat de toplaag gesmolten is. Zo voorkom je tunnelvorming.
 2. Trim de lont altijd voor gebruik tot maximaal 1 cm. Doe dat met een speciale lonten trimmer. Zo voorkom je walmen en tunnelvorming.
 3. Zet de kaars niet in de tocht.
 4. Zet de kaars altijd op een vlak oppervlak.
 5. Houdt de kaars uit de buurt van warmtebronnen (zoals radiatoren of direct zonlicht).
 6. Gebruik om te doven altijd een dover.
 7. Beweeg of kantel de kaars nooit zolang de wax nog vloeibaar is.
 8. De ruimte bepaalt de geurbeleving. In een kleinere ruimte is deze intenser en in een grotere ruimte subtieler. Hou daar rekening mee bij de keuze van de grootte van je kaars.
 9. Brand de kaars nooit langer dan 3/4 uur achter elkaar. De lont kan dan gaan ‘zwemmen’ en onbruikbaar worden. 
 10. Walmt je kaars? Doof deze dan met de dover, trim de lont wat korter en steek de kaars vervolgens weer aan.
 11. Let op: Laat de kaars nooit volledig opbranden, door de hitte kan het glas kapot springen. Doof de kaars wanneer er nog een klein laagje kaarsvet inzit.
 12. Is je kaars op? Gooi het mooie glas dan vooral niet weg! Deze kun je hergebruiken voor vele doeleinden. Gebruik het als plantenpotje, om je pennen in te bewaren of zet het in de badkamer voor je accessoires.
  Heb je nog een leuker idee? Deel deze dan vooral met ons via social media en vergeet ons niet te taggen!

Is er in je kaars toch tunnelvorming ontstaan, maak dan een tipi tent van aluminiumfolie om het glas totdat de wax weer compleet gesmolten is. Let op dat de lont dan niet te kort getrimd is. Veel plezier met je kaars!

Ontdek meer

Feestelijke collectie voor de feestdagen 

De feestdagen ervaren wij als een tijd van vreugde en samenzijn, maar ook van heerlijke geuren die warmte en gezelligheid …

Aangename verleiding: unieke combi deals voor Black Friday

In een wereld waar de prijzen het afgelopen jaar flink gestegen zijn, kan iedereen wel een voordeel gebruiken. Onze actie …

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Please Wait